Wysłany: 2010-03-13, 19:19 FAQ - Jak wyłączyć UAC - Problem z PB kick...
Witam!
Męczyłem się z punkbusterem, przy każdym wejściu na serwery QL kopało, mniej więcej po paru sekundach z informacją:
Error:
Server disconnected - PunkBuster kicked
player vvieja (for 0 minutes).
Restriction: Service communication
Failure: PnkBstrB.exe....
Wyłączyłem UAC w Windows Vista i po problemie, wchodzę cały czas i zero problemów.
Jak wyłączyć, jest prosto, nie trzeba odpalac konsoli jak to podają czasem na innych www, zwłaszcza że nie zawsze pod Windows Vista Home Basic da rade.
otworzy się nam okienko z naszym kontem, gdzie możemy zmienić avatar, hasło do profilu, zarządzać kontem a ostatnia linijka od dołu w tej liscie to wyłączenie UAC. Wchodzimy tam, odznaczamy (ptaszka) przy opcji włączonej UAC. System sam prosi o restart, klikamy OK! I po włączeniu mamy system bez UAC i możemy śmiało grać. Sposób na pewno działa, podrzucił mi go Napastnik, tylko tu podałem troszkę uproszczoną wersję, dla osób, które mają problem z tym "dobrodziejstwem".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum