Quake Live Forum

FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z Mozillą
Autor Wiadomość
blask_er 
Vortex maniac

QL Login: stalkerheros
Wysłany: 2012-01-08, 12:27   Problem z Mozillą

Witam
Nie mogę odpalić QLa na przeglądarce Firefox, problem pojawił się wczoraj kiedy odpaliłem grę za pomocą google chrome, bo chciałem zobaczyć jak działa. Teraz gdy chcę włączyć stronkę QL na FFie pojawia się komunikat: Quake Live has experienced an error downloading its file manifest. Jakieś pomysły jak to naprawić?

szeryf 

QL Login: srf
Wysłany: 2012-01-09, 18:38   

Reinstalacja z usunięciem folderu ql powinny pomóc. Tutaj jest stosowny temat na forum ql . Oczywiście za wczasu zrób kopię zapasową konfigu i HUD;)

blask_er 
Vortex maniac

Wysłany: 2012-01-10, 18:03   

Usunąłem wszystko ale nadal jest to samo :-/ :-/

szeryf 

Wysłany: 2012-01-10, 18:49   

Na forum ql piszą, że ta metoda może zadziałać:
Wyłącz wtyczkę QL, odśwież/wjedź na stronę www.quakelive.com Ściągnij i zainstaluj plik (napraw plugin). Włącz wtyczkę.

blask_er 
Vortex maniac

Wysłany: 2012-01-10, 21:36   

Niestety to też nie działa, przeinstalowałem nawet Mozille, usunąłem chrooma i nadal to samo file manifest error, może chroome coś poprzestawiał w ustawieniach Mozilli?

szeryf 

Wysłany: 2012-01-10, 23:41   

Nie wiem czy po odinstalowaniu Firefoksa jakieś śmieci na dysku nie zostają. Wtedy zachowane pluginy mogłyby nadal mieszać.

Ostatnią deską ratunku pozostaje IE...

evit 

QL Login: eVit
Wysłany: 2012-01-11, 22:58   

szeryf napisał/a:
Ostatnią deską ratunku pozostaje IE...

Pozostaje jeszcze Quake Live Prism :-P przeglądarka na bazie mozilli stworzona z myślą o Quake live. Oprócz samego "klienta" do gry dostajemy jeszcze masę przydatnych skryptów //np. wyłączone reklamy przed startem// plus IRC .

SCREN

Jak by to nie pomogło to po odinstalowaniu Firefoxa i Prism usuń folder Mozilli z

Windows 7
Kod:
C:\Users\Nazwa Użytkownika\AppData\Roaming
C:\Users\Nazwa Użytkownika\AppData\Local

XP
Kod:
C:\Documents and Settings\nazwa-uzytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji

W XP trzeba pogrzebać w folderze Ustawienia lokalne jest tam więcej katalogów Mozilli do usunięcia nie mam jak tego sprawdzić.

Jak by to nie pomogło to robimy jeszcze raz jak wyżej ^ plus

Czyszczenie Rejestru Logo systemu Windows+R na klawiaturze otworzy się okno dialogowe Uruchamianie

Wpisujemy Regedit

Robimy kopie zapasową rejestru zaznaczamy Komputer klikamy Pliki -> Eksportuj i zapisujemy Kopia_rejestru.reg

Następnie musimy usunąć wszystko co jest związane z Quake Live , Mozilla/Firefox i Prism

Do tego przydadzą się nam dwa skróty klawiszowe Ctrl+ F (Znajdź) F3 (Znajdź następne)

Przykład

W rejestrze Ctrl+F wpisujemy Quake Live szukamy znajdziemy taki klucz
Kod:
HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\2556A24B38A197D41973BAC0096342A9

w którym usuwamy DEL Dane Wartość tu akurat Quake Live Mozilla Plugin nastepna wartość F3 i tak do znudzenia :D

Metoda z czyszczeniem rejestru jest czasochłonna i nie gwarantuje że nam pomoże z walnientym plugin-em , mi w ostateczności nieraz uratowała system od formata :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez evit 2012-01-12, 00:26, w całości zmieniany 1 raz  

szeryf 

Wysłany: 2012-01-12, 00:10   

A tak tak tak.. aczkolwiek sądziłem, że prism jest wtyczką do Firefoxa. Tematu nie znam, tylko o nim słyszałem...

blask_er 
Vortex maniac

Wysłany: 2012-01-15, 22:11   

Wyczyściłem rejestr ale po tej operacji plugin się nie chce zainstalować, bo wyświetla się komunikat że nie jest bezpieczny :-? :-?
Działa mi na chroomie, ale reklamy mnie wnerwiają. a skrypt sprawia że grać się nie da bo jak ruszę myszką to wszystko się tak szybko kręci :-/ a te reklamy są wnerwiające

szeryf 

Wysłany: 2012-01-15, 23:49   

ale plugin nie chce się zainstalować bo system blokuje komunikatem, czy firefox ostrzega?

Jeżeli na chrome Ci działa to pół biedy. Ewentualnie spróbuj prisma, jak evit Ci proponował. Ja od dwóch dni na nim siedzę i poza jednym małym felerem jest OK. Z tego co wiem na prisma są skrypty blokujące reklamy.

blask_er 
Vortex maniac

Wysłany: 2012-01-16, 13:01   

System blokuje komunikatem.
Używałem kiedyś prisma, ale jednak wolę bez niego

Odpowiedz do tematu