Wysłany: 2011-12-11, 10:39 QL a Windows 7 64bit-śmiga czy nie?
Czy ktoś z was gra w QL na Windows 7 x64? Mam w domu laptopa z 64 bitowa Siódemka i QL nie chce się coś na nim instalować. Noszę się z zamiarem zamiany 32 bitowej 7 na 64 bitowa na kompie stacjonarnym i ciekaw jestem, czy QL bez problemu ruszy. Sorry za brak prawy alt+a ale coś mi właśnie przestało działać :(
Dzięki za odpowiedzi. Więc to pewnie nie system jest problemem na moim laptopie. Tylko co...? Plugin QL instaluje się w nieskończoność i nie może się zainstalować. Laptop Packard Bell, Intel Core I5, ATI Mobility Radeon hd5470 graphics 512mb, Windows 7 Home Premium x64.
Problem rozwiązany. Trzeba było po prostu otworzyć Firefoxa jako administrator. Trochę to bez sensu jak się jest zalogowanym na koncie administratora no ale windows czasem ma dziwne wymagania...
W Windows 7 klikamy start
-> w polu "wyszukaj programy i pliki " wpisujemy msconfig
-> otworzy się nam konfigurator systemu wchodzimy do zakładki Narzędzia
-> uruchamiamy "Zmiana ostawień funkcji Kontrola konta użytkownika "
-> ustawiam suwakiem pierwszą lub drugą opcje od dołu
lub prościej
W Windows 7 klikamy start -> w polu "wyszukaj programy i pliki " wpisujemy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum