Quake Live Forum

FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Kilka pytan początkującego
Autor Wiadomość
janekv3 

Wysłany: 2011-03-24, 00:50   Kilka pytan początkującego

Witam gram w ql od nie dawna i powoli zaczynają mi się nudzić podstawowe mapki , myślę nad zakupem konta premium albo pro ale z tego co widzę w wyszukiwarce serwerów to mam tylko 3 serwery premium i zawsze są puste a pograłbym w ca albo duela na nowych mapkach i fajnie by było żeby skill nie był przesadzony ;-) może dopiero gdy wykupie pakiet to serwery pojawią się w wyszukiwarce i z znalezieniem gry nie będzie żadnego problemu. Jakiś posiadacz premium konta niech napisze jak to wygląda mam nadzieje pograć na innych mapach niż dm6.

Druga sprawa to sposób na głośność gry mam w miarę dobre słuchawki w opcjach i w windowsie mam volume na full inne gierki typu cod 4 grają bardzo głośno aż uszy bolą, a w ql jakoś tak cicho, chodzi o samą grę bez muzyki np jak przeciwnik nawala rakietami albo jak podnosi zbroje przydało by się to głośniej zrobić. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć coś więcej o komendzie r_picmip ostatnio gram z ustawieniem na 16 i fajnie gra wygląda ale przeczytałem gdzieś na jakimś starym forum quake 3 że z taką wartością są problemy z niektórymi kartami graficznymi, oglądając configi pro graczy to mają ustawione do 8 i teraz nie wiem jak to ustawić żeby nie było żadnych konfliktów z grafiką chyba że w ql ten problem został rozwiązany. Przepraszam za takie dziwne pytania ale ciężko jest ogarnąć quake live nowemu :oops:

dell2 

QL Login: D3ll
Wysłany: 2011-03-24, 16:40   

wejdź na pusty serv ca i wpisz serverinfo

sprawdź sv_skillratting czy jakoś tak
jak masz powyżej 90 to widzisz dużo servwow premium, jak niżej minimum 60 to też ktoś się znajdzie ale ciężko

a do duela zawsze ktoś się znajdzie,

http://rapideo.pl/rapideoUserbar.png

goodbye13

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-03-24, 19:07   

kupisz premium to bedziesz widzial tyle mapek i serwerow co teraz tych zwyklych.

dell2 

Wysłany: 2011-03-24, 21:56   

nie masz premium więc raczej nie możesz mu powiedzieć o czymś o czym nie masz pojęcia

goodbye13

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2011-03-25, 09:59   

nie masz pojecia o czym mam pojecie misiu

ted 

Wysłany: 2011-03-26, 18:58   

witam,
To mój 1 post na forum, mam taki problem , nie mogę zagrać w "practice" bo wywala mnie z błędem "invalid name" , sprawdzałem config i wszystko ok. Więc o co chodzi ?

dell2 

Wysłany: 2011-03-26, 19:05   

wejdż na server online i wpisz

writeconfig autoexec

ted 

Wysłany: 2011-03-26, 19:43   

dell2 napisał/a:
wejdż na server online i wpisz

writeconfig autoexec

dzięki ! pomogło :-D