Wysłany: 2010-11-19, 13:02 Wszyscy przeciwnicy tacy sami
Witam, pewnie już graliście w Quake Live i widzieliście zielonych ludzików :)
Chciałbym mieć takich samych na zawsze, czy jest jakiś config na to?
Jeśli tak, to jak to zrobić i jaki.
Pozdrawiam.
Zobacz w ustawieniach podczas gry.
Lub jeśli chcesz inny niż standardowy zielony, użyj opcji szukaj na tym forum, a na pewno znajdziesz temat(y), gdzie już o tym ktoś pisał.
_________________ Jeśli pomogłem, kliknij poniżej przycisk "pomógł" ;) thx
|
V
Generalnie temat była wałkowany kilkukrotnie. Ale ponieważ jestem po spożyciu...
Wchodzisz w opcje -> Advanced -> Team Options. tam możesz sobie wybrać wygląd druztyny własnej i przeciwnej bez grzebania się z poleceniami.
Dzięki za pomoc
ale niestety problem nadal jest.
Wpisałam proponowaną komendę przez Shadow_Lord
Kiedy indziej RAZR. Obie działają i przeciwnicy się zmieniają, opcje są zachowane kiedy gram w różne rozgrywki ale wystarczy się wylogować raz i znowu wszytko znowu wraca :/
Jak sobie z tym poradzić? (bo w sumie o to chodzi żeby te zmienione opcje zostały na stałe)
A ja właśnie chciałabym odwrotną sytuacje, chciałabym mieć widok pierwotnych postaci każdego użytkownika nie chce tych robotów :(
opcje -> Advanced -> Team Options tu zmieniałąm sobie widok postaci. Ale powstają dwa problemy
1 to że to jest jakby jednarozowe przy kolejnej grze znowu sa zielone roboty.
A 2 to taki ze jak sobie w opcjach zmienię że nie ma zielonych robotów nagle wyłącza mi się automatyczne przewijanie broni...
Czy jest sposób na zachowanie moich ustawień nawet przy kolejnym zalogowaniu?
Przepraszam, że znów to jest maglowane, ale może mi ktoś napisać jak do bałwana, co mam robić po kolei? Bo nic z tego nie rozumiem. Kolega mi dał swój konfig w chwili rozpoczęcia gry w ql i jak go pytam o to, co zrobić by mieć normalne modele a nie te paskudne zielone roboty, to mi daje szereg komend, które są dla mnie czarną magią, nie wspominając już że nie wiem co mam z nimi zrobić. Traktuje mnie jak zaawansowanego gracza, a nie laika ;p W jakim pliku co wstawić, w którym miejscu. Co pod tyldą wpisać. Krok za krokiem. Pls. Chcę mieć w każdym trybie zwykłe modele, czyli wszelkie bonesy, uriele, orby, itd.
możesz to zobić na dwa sposoby
1. otwierasz config na którym będziesz grał i który załadujesz podczas gry po zmianie w nim następujących komend
seta cg_forceTeamModel ""
seta cg_forceEnemyModel ""
tak maja wygladac w twoim configu, config otworz w wordpadzie lub notepadzie++.
2. włączasz grę (ql), otwierasz konsole wciskając jednocześnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum