Ostatnio zauważyłem że kiedy chce wejść na serwer gdzie jest mój przyjaciel to wyskakuje mi napis ''you skill to high''.nie wiem o co w tym chodzi.a może to jest wina niskiej skuteczności?
QL Login: Ladyshave Pomógł: 3 razy Posty: 34 Skąd: Dodge City
Wysłany: 2009-10-15, 18:00
''you skill to high'' oznacza to, że jesteś za dobry na daną grę. Podobno id wprowadziło blokadę na wypadek gdyby pro-gamerzy chcieli sobie poprawić statystyki na noobkach i przy okazji pokazać kto tu jest mastah.
QL Login: Ladyshave Pomógł: 3 razy Posty: 34 Skąd: Dodge City
Wysłany: 2009-10-15, 22:07
Skoro nie możesz dołączyć do gry i dostajesz taką wiadomość to chyba jest pewne?
A sama celność nie ma tu nic do rzeczy. Każdy z graczy jest klasyfikowany wg jakiegoś tam rankingu, który nie wiadomo jak działa. Oprócz oczywiście samego id.
Spróbuj się z kolegą umówić, żeby dołączył do gry Twojego poziomu. Może tego nie przeżyć ale cóż...
QL Login: 4wgan Pomógł: 3 razy Posty: 174 Skąd: Syjon
Wysłany: 2009-10-19, 19:27
później dziwimy sie że jest 2 miliony graczy z czego gra 150 tysięcy.. ja dalej jestem za wchodzeniem na serwer zaczynając od najsilniejszego gracza(statystycznie oczywiście) :)
_________________ Zabijanie dla pokoju jest jak pieprzenie się dla cnoty - Stephen King
Jeżeli pod obrazkiem serwera jest zielony znaczek to znaczy Skill macthed -czyli twoj skill
.Jak jest bialy czyli Your skill higher to znaczy ze troche nizszy poziom od twojego .Jak taki pomaranczowy to more chanelling -to jest wyzszy poziom od twojego .i czerwony czyli very dicituifull to znaczy ze o duzo wyzszy poziom od twojego .Your skill too high nie wyswietla sie na twojej liscie sererow
Jak jest ten skill liczony że gdy wchodziłem na mecz miałem napisane skill matched ...
a jak tutaj zobaczymy:
http://www.quakelive.com/...nm/29131003/CTF
przeciwnicy mieli po 2-3k fragów i grać zbyt nie potrafili ...
Accuracy mi tak zepsuło skila czy co?
Widocznie w Waszym zespole zebrała się ta grupa dominująca ze skillem wyższym, lub na takim samym poziomie, a w drugiej drużynie znowu z niższym. Do tego jest właśnie shuffle, by podobnych sytuacji unikać.
Nie wiem- może chciałeś się pochwalić swoimi wynikami? :)
Na podstawie statystyk z meczu wnioskuję, że przesiedziałeś też trochę czasu na kampie, czas w Twojej drużynie wskazywałby, że mecz toczył się w stosunku sił 6:4, więc w takim przypadku powinno Ci raczej wyskoczyć "lame matched" :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum