Witam wszystkich forumowiczów
Jako że jestem tu nowy a mam dużo pytań postanowiłem założyć jeden temat aby bałaganu nie robić ;>
W QL gram kilka tygodni
W Arenie grałem ok roku w sieci a całą resztę czasu odkąd wyszedł q3a z botami :>
Więc moje pytanka są następujące
Mam mysz ateck4 nie wiem ile ma DPI ale w grze aby zagrać ustawienia myszy mam ok 22
Jako tako myszka jest zbyt lekka i mało dokładna aby trafiać celnie z Raila, chciałbym jeszcze podkreślić że mam zrobiony config na czułości myszy do poszczególnych broni.
Czy w moim aktualnym stadium doświadczenia będzie dobrym wydatkiem zakup nowej myszy Razora DEATHADDER ?
2 moje pytanko czy klany w QL są tylko dla bardziej zaawansowanych graczy ?
Czy istnieją też takie dla tych mnie obczajonych ?
QL Login: sqra_ Pomógł: 7 razy Posty: 77 Skąd: CwA
Wysłany: 2010-01-06, 13:06
1. "Mam mysz ateck4 nie wiem ile ma DPI ale w grze aby zagrać ustawienia myszy mam ok 22" nie wiem o co chodzi:s DPI w żaden sposób nie umożliwia gry, jeżeli te "22" to twój sensitivity to nie dziwne że jest mało dokładnie:) spróbuj sobie znaleźć sens w przedziale 4-7.
Wydaje mi się że lepiej od samego początku przyzwyczajać się do sprzętu na którym chce się grać tak więc jeżeli tylko fundusze pozwalają to się nie zastanawiaj:)
2. Klanów jest dużo, na różnym poziomie gry (bardzo różnym:)), popatrz tu na forum jakie klany się zapisywały i tam se coś wykombinuj:)
3. Serwery stawia id (oczywiście w różnych krajach także w Polsce) i na razie nie ma możliwości stawiania ("legalnych") priv sv ale id zapewnia że taka możliwość się pojawi w przyszłości.
4. nie
Co do myszy to rozumiem to tak
Im więcej mysz ma tzw DPI np 4000 tym jest bardziej czuła czyli w grze sensitive można ustawić powiedzmy w przedziale 5 -7
A moja mysz wg tego co widzę ma około 800dpi więc sensitive w grze muszę ustawić bardzo wysoko. Gdybym teraz ustawił 6 albo 7 musiałbym cały pokój przejechać myszą aby spojrzeć w lewo lub prawo.
QL Login: sqra_ Pomógł: 7 razy Posty: 77 Skąd: CwA
Wysłany: 2010-01-06, 18:01
heh ja gram na WMO 1.1a która ma 400 dpi, mam 4.2 sens i moja podkładka ok. 32x25 mi wystarcza:)
znając życie przy sens 22 przy ruchu myszą o 2 cm model robi ci 360 stopni a to nie dobrze:p ale graj jak lubisz żeby nie było że coś narzucam
E tam, przesadzasz. Może to ja mam coś nie tak z myszką, ale do jeszcze niedawna grałem z sens 30, i dawałem rade ;D Rail szedł mi z acc około 30%, więc nie było źle. Ale ostatnio stopniowo sobie zmniejszałem (atm mam sens około 7) i celność wzrosła :) Nie używam podkładki, a to pewnie coś daje, eh, kiedyś sobie kupie.
mysz nie ma znaczenia, pierwsze 1000 fragów nabiłem wbudowaną myszką w laptopa , dopiero pewien czas temu kupiłem mysz usb bo mi rocked jumpy nie wychodziły :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum