Witam wszystkich....nazywam się Gregor mam 25 lat....w Quake 1 kiedyś grałem ....na sieci to od Quake 2 zacząłem grać ponieważ w tamtych latach miałem dwa kompy a nie miałem netu to grało się duele ...może czasem w salonie lub kafejce......w Q3 grałem kiedyś sporo ale to było 10 lat temu potem może trochę z botami ....ale ogólnie to grałem we wszystkie gry tego typu po drodze......osobiście utknąłem na grze Sniper Elite ...gdzie grałem w nią 3 lata ...startowałem w mistrzostwach polski, prowadziłem jeden z najstarszych klanów tej gry w polsce ...dostałem VIPa w Polskiej lidze Snipera.....itd. itp.....więc mam spore doświadczenie w klanach i organizacji nawet całych lig...... teraz pogrywam sobie w QL ponieważ tylko to mogę robić..... nie mam kompa ..a minie trochę czasu zanim kupię nowy...gram na kompie młodszego brata :) ...... chętnie tu kogoś poznam i pospędzam miło czas na serwerach ...... mój nick w QL to Gregor_SSJ jak coś to zapraszajcie ......
.Dziwi mnie to ze w Ql gra tyle tysięcy graczy a na tym forum jakaś taka mikra frekwencja jest ..... u nas w Polsce w Sniper Elite gra mało graczy w porównaniu do Quake a mamy najlepsza ligę na świecie najwięcej klanów i lig ..masę osób ....a na Quake nagle taka bida ??? nie rozumiem.
O tutaj jest adres servisu który stworzyłem odnośnie lig SE w Polsce i klanów ..... możecie pooglądać stronki klanów i całych lig..... www.sniperelitefans.tnb.pl ...stronkę zrobiłem sam w domu..... czy Quake też jest tak rozbudowany ???
QL Login: 4wgan Pomógł: 3 razy Posty: 174 Skąd: Syjon
Wysłany: 2009-05-24, 20:14
witam serdecznie :)
Jeżeli chodzi o Polskie ligi to tylko i wyłącznie 1on1. jeszcze sie nikt nie podioł zrobienia Ligi TDM bodajże z tego względu ze niema serwerów odpowiednich do grania tego typu meczy.
Niby clanbase dostało prywatne serwery do TDM lecz nie da rady wejść na nie i pograć np. PCW(password). Trzeba sie męczyć na zwykłych serwerach. (tzn takich gdzie niema opcji lockteam, kickplayer.pickplayer itp..)
no ale nic pozdrawiam :)
_________________ Zabijanie dla pokoju jest jak pieprzenie się dla cnoty - Stephen King
Denerwuje mnie tylko że na TDM są inaczej bronie porozmieszczane .... bo po prostu kocham FFA i jakoś mało na TDM siedziałem.....ale teraz staram się już grać wszystko po trochu ......chętnie się do was podczepię pograć coś bo z doświadczenia wiem że jak się nie gra z coraz lepszymi i bez pomocy jakiś Klanowiczów to się stoi w miejscu :) ....chętnie też podpatrzę jakieś strategie na CTF od was :) ...a i w ogóle mam taki problem .....jestem kiepski na duelach przegrywam z gorszymi kolegami ostatnio to już w ogóle porażka ......a w FFA nie jest mi taka osoba dotrzymać kroku.....po prostu sporo doświadczenia mam w takich gierkach i wiem jak się odnale?ć na FFA a technicznie coś pierdziele ..... ehhhh
Witam ;]
A co do tych twoich dueli to spokojnie powolutku ;) Wszystko jest do opanowania ;p Ja też nieraz się gubię ..... Ciekawi mnie co takiego zajefajnego widzisz w FFA ? ;> Ja jakoś nie moge strawić ffa w QL ;p
Co takiego jest w FFA ?? hmm myślę że magia ..... a teraz powaga .... po prostu sam na wszystkich bez jakiś ziomków z drużyny co Ci cała broń zabierają...broń na FFA pojawia się szybko na respie...nie muszę sie zastanawiać czy zza rogu nie wybiegnie mój ziomek i nie dostanie rakietą na łeb..tylko jak mam podejrzenie że za rogiem już ktoś biegnie to wale rakietą ....ostatnio miałem fajna ą akcję .....po drugiej stronie planszy jak śmigałem zauważyłem coś niebieskiego kontem oka ..więc od razu jakieś rakiety i dalej w swoim kierunku ...co się okazało ziomek z mojego temu w końcu doczekał się na quada :) .... lubię jak w FFA mieli się paru typów a ja wpadam w ten dym w sam środek i jest miazga...z resztą mówię mam do tego jakiś talent ukryty jak pisałem...kumpel który potrafi mnie na dualu pociągnąć złowieszczo ...to na ffa będzie miał 20 pkt jak ja już skończę .... pozdro
Stąd wniosek, że twój ziomek jest jednak lepszy od Ciebie .
FFA to jakaś głupia młócka, to już wolę giba na którym można jako tako poprawić koordynacje oko-ręka
Jest lepszy bo ja lubię FFA ?? i jak wygram FFA ...wiem że byłem najlepszy i na to zasłużyłem ....a nie że ziomek z mojego teamu natłukł pkt. i mi w statsach pojawia się jeden wins więcej ....co do bezmyślnej młócki ....to lubię młóckę a nie powiem jednak że jest bezmyślna ani nie powiem żeby była wybitnie zmyślna ....nie więcej lub mniej od innych trybów......
PS1.. Moim ziomkom życzę jak najlepiej i niech grają lepiej niż ja .....
PS2. Nie moja wina że lubię FFA
PS3. Peace & love
to całe gadanie że na Duelu pokzuje sie prawdziwy skill to jedna wieka bzdura, do kazdego trybu gry potrzebna jest inna taktyka, jeden jest lepszy w tym drugi w innym i tyle
No tak masz racje. Grając przeciwko dajmy na to matr0xowi tdmke możesz go zfragować tylko dlatego, że miał 5hp bo spawał się z twoim ziomkiem z drużyny. Więc w tym przypadku to Ty jestes lepszy. Natomiast grając duela nie występował by już czynnik "kolegów z zespołu" i zdobycie fragów na wyżej wymienionym było by już trudniejsze. Czego Ci jak najbardziej życze .
Poza tym na duelach najlepiej widać skilla i nie mówie tutaj o typowo duelowych sprawach typu timing etc. Mówię o typowych rzeczach które w q sprawiają, że jesteś lepszy, czyli m.in. movement, szybkość, ogarnięcie poszczególnych broni.
Dlatego nie zgodzę się z twierdzeniem typu "duele nie pokazują skilla"
Ja nie mówiłem że FFA jest lepszy czy gorszy a na duelu nie widać umiejętności (mowie tak dla jasności) .....każdy lubi co innego i tyle..ja gram na wszystkich trybach i sie nimi ciesze..tyle....pozdrawiam
Nikt tu się nie kłóci tylko kulturalnie wymienia zdania .
Również sądzę, że każdy tryb charakteryzuje się czymś innym co trzeba ogarnąć.
Poza tym nie mówiłem do Ciebie Gregor tylko do kmd102
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum