Krótki film z jednego spotkania 2 klanów w lidze BIBS. (Bring it Back Safely Capture The Flag Quake Live).Fragi nic szczególnego ale myślę że wart oglądnięcia.
Uwaga: Film chodzi płynnie na mocniejszych konfiguracjach sprzętowych.
Rekomendowany program do odtwarzania video : VLC
No rzeczywiście, wymagany jest mocniejszy komp. Bo na moim rupieciu, film wiesza system zaraz po jego uruchomieniu
Da się go umieścić na Own3d lub czymś takim?
Początkowo nie chcialem dodawać filmu na You Tube i pochodnych serwisach , ponieważ maxymalnie film moze zawierac 30 klatek/ sekundę ( w pliku do ściągniecia na dysk jest 60 klatek /s) Niestety Quake jest specyficzna grą i w odróżnieniu od innych gier Quake i pochodne wymagaja wiekszej ilosci klatek na sekunde do płynnego ruchu na filmie.
Wersje na You Tube i na own3D prosze traktować jako gorsza alternatywe , bo jezeli macie szybsze komputery wybierzcie wersje pliku do sciagniecia bo różnica jest kolosalna.
Istotnie, MEGA spektakularnych akcji to nie zaobserwowałem (grałem trochę q4 CTF i troszkę ql), ale za D'n'B muzykę i pomoc Justynki (zakładam, że to Ona), zaliczam film do dobrych
Uwaga: Film chodzi płynnie na mocniejszych konfiguracjach sprzętowych.
Rekomendowany program do odtwarzania video : VLC
Ja mam słabszego kompa, i na VLC mi po chwili zaczyna ciąć. Jak włączyłem w BestPlayerze to szło w miarę płynnie. ;)
Napisałem "rekomendowany program " ponieważ VLC posiada swoje wbudowane kodeki a ja nie miałem nigdy problemów z odtwarzaniem plików mp4 ( tak jak ten film ). Inne programy takie jak Best Player , Media Player , Media Player Classic , SubEdit i wiele wiele innych korzystają z pakietu kodeków które mamy aktualnie zainstalowane w systemie ( nie zawsze wideo działa prawidłowo w tych programach ) Oczywiście to nie znaczy ze na słabszych konfiguracjach VLC będzie najpłynniej odtwarzał. Nie stety ja nie mogę tego przetestować ponieważ posiadam mocny komputer.
I teraz pytanie kto mógł by sprawdzić w jakim programie najpłynniej chodzi te wideo na słabszych komputerach ?? Pisać program i swoja konfigurację sprzętową i zainstalowane kodeki. Pomoże mi to w przyszłych produkcjach filmowych Quake Live
DeXiu-pleXiu napisał/a:
Istotnie, MEGA spektakularnych akcji to nie zaobserwowałem (grałem trochę q4 CTF i troszkę ql), ale za D'n'B muzykę i pomoc Justynki (zakładam, że to Ona), zaliczam film do dobrych
Tak fragi są słabe to mogę przyznać tylko że były wybierane z jednego spotkania CTF ( 2 mapy po 20 minut ) Najlepsze fragi zostawiam na film FragAholic.Dobrze zakładasz że to ona :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum