Wysłany: 2009-10-26, 07:34 Potrzebne Dema do filmu!!
Witam!!
Przymierzam się do zrobienia Filmu Quake Live. Dema które mam wyselekcjonowane starczą na 3 - 4 minuty filmu a chciałbym zrobić troche dłuższy 10 - 12 , wliczając intro i outro.Dlatego potrzebne będa mi dema z WASZYMI DOBRYMI akcjami.O jakość Filmu sie nie martwcie - jest dobra. I żeby nie być gołosłownym jak najszybciej zamieszcze screeny z postępu filmu ,coś mam sklejone na testy :)
-------------------------------
Jakie akcje ??
-------------------------------
Przeróżne Fragi z piły szotgany, spawarki ,raile, granaty ,z quadem lub bez,ciekawe zaniesienie flagi (cap), lub wyrównanie / wygranie w ostatnich sekundach meczu (1v1, TDM CTF.FFA) triki na mapach (ale to już chyba wszysko zostało pokazane w filmach Quake 3 / Quake Live) jednym słowem wszystko co dobre!!Oczywiście akcje z botami nie będą brane pod uwage :D
--------------------------------
Konkrety:
Rozdzielczość : 1280 x 720
FPS : 50
kodek: h.264
Czas Trwania: planowane 10 - 12 minut w zależności od ilości demek
Podpisywanie demek:
Dema podpisujcie w taki sposób: xywa-mapa-(czas)-(broń) przykład kowalski-qzctf8-(13.07)-(3xRL!!:D)
dema wysyłajcie na maila :archi_thc@o2.pl
Demo z każdego meczu, każdej mapy i z widoku każdego zawodnika. Wcześniej możesz sobie obejrzeć mecz z komentarzem (ang.) na stronie w celu poszukiwania niezłych akcji ;)
_________________ Jeśli pomogłem, kliknij poniżej przycisk "pomógł" ;) thx
|
V
Bardzo ciekawy pomysl masz z tym frag moviem. Mysle, ze z tego co piszesz znasz sie na tym, ale mogl bys podac jeszcze utwory jakie masz zamiar puscic w tle. Bardziej polecam Ci zrobic frag movie z 7-10min poniewaz dluzsze mimo, ze sa swietne fragi moga przynudzac.
Wysyłam Ci 6 demek z tego jak gram, tylko nie sa one nazwane tak jak prosiles, bo mam teraz jakis blad i strona QL nie chce mi sie zaladowac i nie moge sprawdzic na jakiej mapie dzialy sie dane akcje.
Gralem w q3 i tam mialem taki nawyk ze co akcje robilem demo i taki sam nawyk mam w qlive wiec nie musisz przewijac demka iles tam minut by zobaczyc piekny Frag
Podam Ci link do 6 demek z fragami (nie bede wysylal na meila sry): http://www.easy-share.com/1908263547/philzVIP.rar
Mam jeszcze pytanie w jakim programie obrabiasz filmy? Jesli w Sony Vegas to moge troche pomoc jak bys mial problem bo sam robilem frag movie (z Q3), ktore mozesz obejrzec tutaj http://www.own3d.tv/watch...zvip,19249.html
Pisales jeszcze ze w frag movie bede pokazane rozne triki? Ostatnio cwiczylem sobie i nagralem bardzo duzo roznych sztuczek. Czy o to Ci chodzi "rozne trudne skoki, miejsca do ktorych trudo sie dostac i rocket jumpy"?. Przejrze te demka i wysle Ci pare najlepszych.
Bardzo ciekawy pomysl masz z tym frag moviem. Mysle, ze z tego co piszesz znasz sie na tym, ale mogl bys podac jeszcze utwory jakie masz zamiar puscic w tle. Bardziej polecam Ci zrobic frag movie z 7-10min poniewaz dluzsze mimo, ze sa swietne fragi moga przynudzac.
Wysyłam Ci 6 demek z tego jak gram, tylko nie sa one nazwane tak jak prosiles, bo mam teraz jakis blad i strona QL nie chce mi sie zaladowac i nie moge sprawdzic na jakiej mapie dzialy sie dane akcje.
Gralem w q3 i tam mialem taki nawyk ze co akcje robilem demo i taki sam nawyk mam w qlive wiec nie musisz przewijac demka iles tam minut by zobaczyc piekny Frag
Podam Ci link do 6 demek z fragami (nie bede wysylal na meila sry): http://www.easy-share.com/1908263547/philzVIP.rar
Mam jeszcze pytanie w jakim programie obrabiasz filmy? Jesli w Sony Vegas to moge troche pomoc jak bys mial problem bo sam robilem frag movie (z Q3), ktore mozesz obejrzec tutaj http://www.own3d.tv/watch...zvip,19249.html
Pisales jeszcze ze w frag movie bede pokazane rozne triki? Ostatnio cwiczylem sobie i nagralem bardzo duzo roznych sztuczek. Czy o to Ci chodzi "rozne trudne skoki, miejsca do ktorych trudo sie dostac i rocket jumpy"?. Przejrze te demka i wysle Ci pare najlepszych.
Co do muzyki która użyje w filmie nie będe podawał nazw utworów napewno jakiś metal/ rock / Symfoniczna tak tak :D
Twoje dema zaraz sprawdzę
Film obrabiam w Adobe CS4 pod kontrolą Windows 7 64 Bit
Co do trików zastanawiam się czy jest dobry pomysł ponieważ w Quake 3 pokazano już wiele ale z drugiej strony Quake Live to inna platforma.
Co do długości - w zależności od ilości/jakości demek
PS tak wolał bym dema polskich graczy
Dodałem w pierwszym poście linka do oglądniecia wycinka (wersja beta ) :)
Pozdro
Noooooooooooo muszę się przyznać, że wygląda ZAJEBISCIE
Poprostu zapowiada się na "Dobre Gówno" :)
Z miłą chęncią podeśle fragi, opisz co się interesuje tzn, jakie widzisz te fragi, bo mam pełno dobrych akcji bo sam się zabieram do frag movie, ale widzę, że ty jesteś obcykany i czułbym się wyróżniony mogąc widzieć własne fragi w twoim filmiku :D
Noooooooooooo muszę się przyznać, że wygląda ZAJEBISCIE
Poprostu zapowiada się na "Dobre Gówno" :)
Z miłą chęncią podeśle fragi, opisz co się interesuje tzn, jakie widzisz te fragi, bo mam pełno dobrych akcji bo sam się zabieram do frag movie, ale widzę, że ty jesteś obcykany i czułbym się wyróżniony mogąc widzieć własne fragi w twoim filmiku :D
Hmm akcje biore wszystkie dobre nie mam sprecyzowanych. Ogolnie wszystko co "Niecodzienne" Chce utrzymać w miare poziom filmu wiec fragi musza byc dobre. Podpisz podeślij na maila. Ja skrzynke sprawdzam czesto wiec nieobawiaj sie że coś pomine :D
Tutaj Kinder, miałem problemy za kontem ;/ Ide właśnie grać w QL, ale jak tylko znajdę chwilkę wrzucę demka, ze względu na dużą ilość demek < aktualnie sam tworze frag movie, ale brakuje mi pomysłu na złożenie >trochę mi zajmie znalezienie "the best" podeśle kilka dobrych akcji :D
@EDIT
Demka już ci posłałem na maila :) Czekam z niecierpliwością
Yo!! Film jeszcze nie wyszedł.Projekt filmu FragAholic nie został zawieszony. Jak na razie posiadam wybrane demka 33 graczy tych najbardziej znanych graczy ze świata Quake Live i tych mniej znanych ( paru graczy z tego forum też wystąpi w filmie ).Łączna waga nadesłanych dem - okolo 2 GB .Dema można jeszcze wysyłać jak najbardziej - dobre do łącze do kolekcji demek na film. ( adres skrzynki na który można wysyłać dema w pierwszym poście
Jeżeli chodzi o datę ukończenia filmu ciężko mi określić najważniejsze ze edycja idzie do przodu i w bardzo dobrym kierunku. Dodam fakt ze wprowadzę do filmu nowinki techniczne jak na razie niespotykane dotąd w innych filmach Quake Live.Kosztowało mnie to duuużo czasu ale warto )
Przeważający tryb gry w filmie jaki będzie pokazywany to oczywiście Capture The Flag - najwięcej podesłanych dem. Najmniej - Clan Arena
Druga sprawa są cieple dni - teraz mało czasu spędzam przed komputerem. Po wakacjach edycja ruszy pełna parą.Cierpliwości. Tak jak pisał Snajper88 będzie info na stronie projektu link http://agressor.production.prv.pl/news.php
Po ostatniej aktualizacji Quake Live Demo PLayer nie działa - trzeba czekać na aktualizacje czekam na odzew autora ( peolan )
[ Dodano: 2010-09-23, 12:33 ]
Nowe zzuty ekranu z filmu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum