Quake Live Forum

FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
The Accuracy
Autor Wiadomość
Kinderos

QL Login: MusTTanG
  Wysłany: 2010-07-26, 14:34   The Accuracy

The Accuracy, jest to moja najnowsza część i na całe szczęście ostatnia :)

Info:
kodek: x264
fps: 30
bitrate:3500
time: 7:44
http://www.own3d.tv/video/30030/The_Accuracy

A dla, kogoś kto lubi mieć filmik na dysku zapraszam, do ściągnięcia tym bardziej, że wersja jest 40FPS, jakość jest o niebo lepsza :)

http://hotfile.com/dl/57625510/c680557/ ... s.mp4.html

Snajper88 

QL Login: Snajper88
Wysłany: 2010-07-26, 18:06   

WOW
Fragi zajebiste ^.^ Wykonanie też super.
Ale ciekawi mnie jedno... Jak zrobiłeś te białe kontury, przez które było widać przeciwnika? :> Wallhack? :P

PS. też mam parę takich fajnych fragów, nie chwaląc się :P Tylko nie umiem i mi się nie chce filmików :P

dell2 

QL Login: D3ll
Wysłany: 2010-07-26, 18:10   

widzę, że wzbogaciłeś swoje oprogramowanie o Adobe After Effects

co mogę napisać na temat FragMovie

zajebisty ; >

http://rapideo.pl/rapideoUserbar.png

Kinderos

Wysłany: 2010-07-26, 18:40   

Dzięki, nom jakość próbowałem nowych doświadczeń :D
A co do tego, tych białych konturów textur to komenda
r_showtris 1 możesz się pobawić innymi także komedami r_showXXXX xD

@Offtopic
Przed chwilą jak pisałem posta, jakaś kombinacje klawiszy wystukałem, przez przypadek i zmieniła mi się wielkość czcionki na mniejsza na stronce QL tak jak by rozdzielczość była inna i do tego wszystkiego przycina nie chodzi płynnie przy przewijaniu dół/góra ...

Snajper88 

QL Login: Snajper88
Wysłany: 2010-07-26, 19:39   

Ah, to pisz od razu, że r_showtris 1 to tylko na mapie z włączonymi cheatami :P Co do offtopica to nie wiem co zrobiłeś.

Kinderos

Wysłany: 2010-07-26, 19:54   

Nie na mapie z włączonymi chetami tylko podczas odtwarzania demka xD

Wejder 
Profesor

QL Login: Wejder
Wysłany: 2010-07-26, 20:02   

A mi się nie podoba. Większość to przypadkowe strzały, a przeciwnicy wyglądają na niegrzeszących inteligencją. Oprócz tego na%$^#ne efektów specjalnych że oczy bolą.

Kinderos

Wysłany: 2010-07-26, 21:43   

Wejder napisał/a:
Wysłany: 2010-04-13, 13:35
Jak dla mnie to za dużo przypadkowych, fuksiarskich strzałów, jest sie czym chwalić, szczęściem i ilością godzin spędzoną przy grze :]

Jest to cytat z innego tematu a mianowicie Musttang fraguje juz poraz 4th

Wejder napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 20:02
A mi się nie podoba. Większość to przypadkowe strzały, a przeciwnicy wyglądają na niegrzeszących inteligencją. Oprócz tego na%$^#ne efektów specjalnych że oczy bolą.

Spoko, twoja opinia ale nawet nie biore sobie tego do serca bo to nawet nie jest krytyka, na next time napisz cos konkretengo bo wedlug twojego rozumowania, wszystkie frag movie sa sklejkami przypadkowych strzalow? To pozdro :)

@Sry za brak polskich znakow cosik problemy z klawa[/quote]

blask_er 
Vortex maniac

QL Login: stalkerheros
Wysłany: 2010-07-26, 23:00   

Przeważnie w tym filmiku jest tak że przeciwnicy "nadziewają się" na rakietę :-P :-P
Jednak wykonanie i efekty świetne a filmik ogólnie mi się podoba ;-) ;-)

Shadow_Lord 

QL Login: Shadow_Lord
Wysłany: 2010-07-26, 23:24   

Efekty git ,ale fragi to takie bardziej przypadkowe .Pokazales tam jak fragowales lg i to jest nudne ,airy itd. są bardziej ciekawsze .Musze przynać rację ,że fragi przypadkowe i ogólnie może 10 mi się podobało .Twój starszy fragmovie był lepszy .

Wejder 
Profesor

QL Login: Wejder
Wysłany: 2010-07-26, 23:59   

Kinderos napisał/a:
Wejder napisał/a:
Wysłany: 2010-04-13, 13:35
Jak dla mnie to za dużo przypadkowych, fuksiarskich strzałów, jest sie czym chwalić, szczęściem i ilością godzin spędzoną przy grze :]

Jest to cytat z innego tematu a mianowicie Musttang fraguje juz poraz 4th

Wejder napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 20:02

Spoko, twoja opinia ale nawet nie biore sobie tego do serca bo to nawet nie jest krytyka, na next time napisz cos konkretengo bo wedlug twojego rozumowania, wszystkie frag movie sa sklejkami przypadkowych strzalow? To pozdro :)

@Sry za brak polskich znakow cosik problemy z klawa
[/quote]

Nie, nie wszystko. Widziałem kilka dobrych fragmovie, więc nie wszystko. Dziwne że czepiasz się mojego wytykania samych błędów, podczas gdy sam zamiast sensownie mi odpowiedzieć to szukasz moich postów byle żeby się przywalić do malkontenctwa, o_o.

Rozumiem że gdybym napisał "super filmik wyjebiście fragujesz" to wtedy moja opinia by dla Ciebie coś znaczyła, nie? : }

Specjalnie dla Ciebie, pełna krytyka:
+ jest kilka dobrych fragów
+ jako tako sensowny montaż i reszta technicznych pierdół, nie licząc tego co poniżej
+ nie ma przydługawego openingu

- przypadkowe strzały - jeśli chociaż 1 znajdzie się w fragmovie, jest on jak dla mnie do kosza, bo chwalenie się szczęściem (czasem gry * szczęście właściwe) jest żałosne
- uważasz że przeciwnicy których zfragowałeś nie byli debilami? No to ciekawe, że 2 rakiet pod rząd nie unikali, tylko stali jak Rasiaki.
- to że efektów na####ne, to moja całkowicie subiektywna opinia, komuś innemu co innego może się podobać.

Kinderos

Wysłany: 2010-07-27, 09:22   

@Wejder
I dalej. nie ma żadnej krytyki. Bo jak na razie nic nie dodałeś nowego, leczy w inny sposób napisałeś to co już było powiedziane przez Ciebie. Narzekasz na fragi, bo sądzisz, że są one przypadkowe? Pozwól co ja powiem na temat tego, jeżeli już taka prowadzimy rozmowę.
Ale dziękuje bardzo, że chociaż coś pozytywnego znalazłeś w filmiku. Nie chcę się z prowadzić wojny przez internet, ale....
RL jest dobrą bronią i efektowną. ale trudno się nią posługiwać w powietrzu do tego musisz przewidzieć tor lotu przeciwnika, musisz przewidywać jego ruchy, skoro już ci się to udało, to on nie ma żadnej kontroli by zmienić pozycje, gdyż jest to sekunda tym bardziej przy fizyce QL, to nie cpma ;) Jeżeli uważasz, że to tylko fuks zachęcam do pogrania ze mną na kilku mapkach zobaczysz, że nie puszczam przypadkowe rakiety, tylko jest to w 100% przewidziane. Sądzisz, że przeciwnicy też nie grzeszą inteligencją ? No sry, ale w tym momencie obrażasz moich kolegów do tego dobrych graczy wiadomo, że nie ma tu gwiazd formatu Cooler, Av3k , DaHanG , Strenx itp, bo osobiście nie mam możliwości z nimi grania.

Nie rozumiem ostatniego zdania? Albo napisz to słowo bez omijania cenzury, ale wystarczy wstawić jeden #.

Krytyka to przede wszystkim ukazanie komuś i uzmysłowienie co jest źle. Jak na chwilę obecną nie powiedział o muzyce, o synchronizacji, o kolorach.

Sam wiem, że ten frag movie ma najlepsze fragi z wszystkich produkcji bo nie ma 50% fragów w mapach kosmicznych typu Vortex, DM17 czy Space jak to miało miejsce w wcześniejszych produkcjach.

@Shadow_Lord
Hehehe co za dużo to nie zdrowo uważam osobiście, że jednak brakowało akcji z quadem czy tez z LG, czasem Air Rockety przejadają się ;p

fre1a

Wysłany: 2010-07-27, 12:40   

Dlatego ja nie robię żadnego filmu, gdyż wszelkie moje dobre akcje to fuksy, ale przyznam też szczerze, że jak widzę typa, któremu dobrze idzie- przykładowo ma dobrego quadruna to i tak podbiegnę do niego niech chłopak ma dodatkowy frag na film, a może i sam kiedyś zobaczę siebie na pewnej produkcji.
Z mych obserwacji, to brakuje mi perełek z dawnych produkcji q3, być może dlatego, że zbyt dużo filmów powstaje, a które teraz nie wymagają spędzania długiego czasu przed komputerem, szukania odpowiednich kodeków, żmudnego editingu. Zaletą natomiast są wysokiej jakość tekstury wraz z możliwościami dodania wszelkich upiększaczy ze stajni np. Adobe.
Może jeszcze doczekam się produkcji w której zobaczę jak ktoś fraguje jednym strzałem z raila 3 osoby, prawdziwy podwójny air rocket, niesamowity quadrun >20 fragów (tylko nie na jakimś space ctf), zgrabne przemieszczanie, które prowadziłoby do zdobycia np. 5 fragów pod rząd z samych respawnów itd. Stawiam dobrą flaszkę osobie, której produkcja spełni moje wymagania :)

Kinderos

Wysłany: 2010-07-27, 12:46   

Pare zdan a daje do przemyslenia xD
Co do takiej produkcji owszem mam cos dla ciebie :) linka do tej produkcji podsylam ci na PM, nie chce robic syfu sobie z mojego tematu xd

Mit$u

Wysłany: 2010-07-28, 09:51   

fre1a dwie flaszki i moge zrobic ;]

Odpowiedz do tematu