Wysłany: 2009-10-16, 22:11 Polska Internetowa Telewizja QuakeLive
Wpadłem ostatnio na pomysł aby stworzyć polską telewizję pokazującą rozgrywki w QL online na żywo z komentarzem. Gdyż w hstv żadko pokazywane są inne gry niż CoD 4 i cs 1.6
Dzisiaj wszystko przygotowywałem.
Testowałem obraz z gry oraz obraz z kamery na moja mordke. Dźwięk również xD i wszystko działało poprawnie.
Jakość była o 30% lepsza niż hstv live na niskiej jakości, więc nie było źle.
Jutro zaczynam przygotowywać wizualnie studio:)
Teraz sie zaczyna moja prośba.
Potrzebuje pare osób do pomocy przy tymże projekcie.
Grafika do stworzenia logo i paru obrazów. Oraz kogoś kto może zrobić proste animacje.
Server na którym nadaję jest dość szybki więc z połączeniem nie będzie problemu.
Potrzebuje teraz waszego wsparcia.
Ostatnio zaczyna być organizowane wiele turniejów w Polsce które można by było transmitować dla osób które nie biorą udziału
Czekam na wasze opinie, sugestie oraz oferty pomocy
Wypowiadajcie się na forum.
No a oferty pomocy składajcie na gg:5215069
z góry dzięki.
QL Login: Marcyn Pomógł: 1 raz Posty: 6 Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-10-17, 00:11
Życzę powodzenia ale coś mi się wydaje, że na HSTV coś się ruszy!
Niedawno transmitowany był mecz Proxa, a wczoraj światło dzienne ujrzała nowa strona - www.hstv.pl
Zainteresowanie QL jest duże i musisz naprawdę uwzględnić, że transmisja będzie obejmowała kilkaset osób. Także wydaje mi się, że testowanie na 20 jest zdeksza nieporównywalne.
gl
Narazie robie testy w gronie , ale niedługo zapowiem, i będe prosił was forumowiczów o sprawdzenie łącza. CZyli wejde na stream, dam linka a wy będziecie wchodzić i obciążać łącze :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum