Quake Live Forum

FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
problem fps
Autor Wiadomość
dell2 

QL Login: D3ll
Wysłany: 2010-08-26, 08:51   problem fps

Jakieś 2 dni temu wróciłem z wakacji i od tego czasu (wyjazdu) nie mogę grać w QL!!

nie wiem czemu ale moja liczba fps przy com_maxfps 85 wynosi 70-90 (problem dalej, to narazie chyba czaje) tylko co jakiś czas spada do 40 czasem 20,10, czasami się to naprawia i znowu wraca do 70-90, ale ta zmiana nie trwa więcej niż 3 minuty

na początku cały czas miałem 30-40 ale ustawiłem priorytet ff na niski i na jakiś czas problem ustał

nie wiem w czym problem przed wyjazdem wszystko było wporządku fpsy 100-125

http://rapideo.pl/rapideoUserbar.png

mazzo 

QL Login: ra1di
Wysłany: 2010-08-26, 13:09   

szczerze powiedziawszy, to ja tez po przyjeździe ( wczoraj ) zauważyłem spadek wydajności ( mniej fps ). moze to przez ten nowy up?

dell2 

QL Login: D3ll
Wysłany: 2010-08-26, 13:18   

no tak tylko, że u mnie wogóle się nie da grać bo tak niski wskaźnik fps
dopóki fps normalny mogę grać spokojnie ofensywnie, a jak spadnie to nawet nie mam po co walczyć o ra, bo z rakiet nawet nie da się trafić

http://rapideo.pl/rapideoUserbar.png

survi1986

Wysłany: 2010-10-13, 18:43   

witam
mam fireforx 3.0.3, wczoraj sie dowiedzialem o QL i juz mialem slinke zeby zabeltac troche, ale halo wtf???
15fps??? pffffff zart jakis chyba, ludzie biegaja jak nawiedzeni, jakies eksplozje gigantyczne co to jest w ogole? gdzie jest quake 3 arena? gdzie jest filtr, aby nie mozna bylo uzywac bindowanych rockejump'ow????

no ale do rzeczy, o co kaman z tymi fps'ami??? mam lacze 6mb/s z palcem w d powinno hulac jak marzenie, sprzet wyciska 180fps na zwyklym q3a....
maxfps w ql ustawiony domyslnie na 125....
ping ~60-70....

pomocy ludzie:)
pozdro

[ Dodano: 2010-10-14, 16:21 ]
help help anyone? co sie dzieje na tym forum?

swirpaleta

QL Login: swirpaleta
Wysłany: 2011-05-15, 08:15   

survi1986 napisał/a:
mam lacze 6mb/s

Ja mam ósemkę i to nie znaczy ,że pingi polecą max w dół - mam 60-70

fps to klatki na sek, więc szybkość neta też nie ma tu nic do rzeczy raczej. W swoim ql również miałem z tym problem , mam słaby sprzęt i ciągnęło po 40 fps a ustawione mam max 125 jak w q3.
Pomogła zmiana rozdzielczości z r_mode 2 na r_mode 9

hatt 

QL Login: hatterka
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-08-13, 10:13   

qlive ma wieksze wymagania niz q3arena. duzo dziwnych filtrow post procesow itp. ale mozna to wszystko okroic ladnie. a rj script jak ktos ma wole niech uzywa - przeciez to niedokladne jest - jakby krowa skakala

4wgan. 
Drum and Bass

QL Login: 4wgan
Wysłany: 2011-09-04, 10:57   

co do fpsow to jest temat rzeka.. Ilość klatek na sekundę bo o tym mówimy zależą od tego ile dzieje sie w trakcie gry i teoretycznie na średnim sprzęcie powinno śmigać jak szalone ale praktycznie nigdy ze stałym wskaźnikiem.
Niestety by ustabilizować fpsy szybkość łącza nic nie daje ewentualnie przy większym Uploadzie(nie downlooadzie) można zyskać parę fpsow do 5 max dzięki czemu szybciej są wysyłane informacje z naszego kompa do serwera ale poza tym to lipa.
Kolejna sprawa jeżeli coś działało dobrze wcześniej, powinno i teraz wiec wtf..
Postarajcie sie ściągnąć najnowsze sterowniki do karty graficznej w zależności od tego jaką posiadacie jest jeszcze pare opcji do ustawienia w nich. Swego czasu na kartach Gforce wyłączałem automatyczną synchronizacje by "odblokować" Fpsy .

chciałbym pomóc lecz ostatnio mało gram w QL i nie w temacie jestem aktualnych problemów i ich rozwiązań lecz gdybyście pytali o Quake 2 to już inna brożka :D

Odpowiedz do tematu