Quake Live Forum

FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
mapa do nauki movmentu
Autor Wiadomość
sal 

QL Login: sal
Wysłany: 2009-04-19, 14:08   mapa do nauki movmentu

Nie wiem czy o tym było ale raczej nie.
Ciekawostka dla tych którzy chcieli by nauczyć się bąd? potrenować strafowanie w ql.
Ściągamy mapę z
http://www.sendspace.com/file/8txvk9

Po czym wklejamy ją do katalogu quakelive\baseq3 następnie na wklejonym pliku klikamy prawym przyciskiem myszy wchodzimy w zakładkę właściwości i zaznaczmy opcję tylko do odczytu.
Uruchamiamy przeglądarkę z naszym ql ustawiamy jakąś mapkę z botami po czym włączamy konsole i wklejamy następujący tekst:
map raztrainql_beta3

Miłego strefowania.

wojted 

QL Login: wojted
Wysłany: 2009-04-21, 15:27   

Mapa ok i wczytała się bez problemu. Ale zanim nauczę się to wszystko przechodzić to minie chyba ze 2 lata... Dla niedoświadczonego gracza to strasznie trudne.

Macko 

QL Login: M4cko
Wysłany: 2009-04-21, 16:25   

Jak odpalisz sobie tą mapke raz na jakiś czas to nic złego się nie stanie. Fajnie jak sie wpadnie w trans skakania po tych kładkach (trening strefowania) ;-) . Można się sporo nauczyć :-P
Ostatnio zmieniony przez Macko 2009-04-21, 16:29, w całości zmieniany 1 raz  

4wgan. 
Drum and Bass

QL Login: 4wgan
Wysłany: 2009-04-21, 16:26   

wkoncu jakies jumpy :)

ale łatwa nie jest :)

mur1nus 
You can't hide.

QL Login: mur1nus
Wysłany: 2009-04-21, 17:00   

Zacna mapka, dzięki ;)

ognos 
Administrator

QL Login: ognosek
Wysłany: 2009-04-21, 17:02   

sal, nie masz w swojej kolekcji czegoś łatwiejszego ? :)

kmd102
:P(|)

QL Login: Del_fin
Wysłany: 2009-04-21, 23:37   

do którego etapu doszliście w movement?

ja wskoczyłem na ten mostek ale dalej za te drzwi otwierane już nie daje rady :/

wojted 

QL Login: wojted
Wysłany: 2009-04-23, 11:35   

He he:) A ja jakoś nie mogę wpaść w trans skakania po tych platformach :-/ Pierwsze dwie i od nowa... :mrgreen:

sal 

QL Login: sal
Wysłany: 2009-04-23, 14:22   

Z tego co mi wiadomo to możliwe do przeskoczenia są tylko 3 albo 4 poziomy "strejfów"

DiegoJS 
Scout :D

QL Login: DiegoJS
Wysłany: 2009-04-24, 15:57   

heheh dzięki za mapkę - przyda się do treningu ;]

mar3k_m122

Wysłany: 2009-04-25, 01:23   

sal napisał/a:
Z tego co mi wiadomo to możliwe do przeskoczenia są tylko 3 albo 4 poziomy "strejfów"

Jak ktoś poświęca się i tworzy taką salę treningową:P, to napewno nie po to, aby było coś w niej nie do przejścia xD
Ja osobiście skacze bezproblemowo na "raztrainql_beta2" wszystkie 5 padów- jedynie do ostatniego potrzebuje jeszcze jednego pomocniczego skoku przed rozpoczęciem bo nie jestem aż tak zajebiscie w tym dobry xD
Na raztrainql_beta3 skacze tez wszystkie ;] oprócz tego "9" ostatniego, który chyba został potraktowany jako "joke" :P I tak jak w poprzednim, tak od 5 potrzebuje posiłkowego drugiego skoku... mam problemy z dobrym rozpoczęciem (pierwszy zamach), ale potrenuje xD pewnie Starzy wyjadacze z osp z np. cos1_beta.. skaczą te wszystkie pady tyłem z zamknietymi oczami;p pozdro ;]
Wrzucam narazie demo z "5" poziomu xd na beta2. Jezeli ktos bedzie chciał to nagram z beta3 "8"pad.
Mapka do demka: jeszcze ta beta2
Link: beta2.rar

\\

Ps.
wojted napisał/a:
Mapa ok i wczytała się bez problemu. Ale zanim nauczę się to wszystko przechodzić to minie chyba ze 2 lata... Dla niedoświadczonego gracza to strasznie trudne.

Wpisz sobie w youtube czy tam w google "Strafe Jump Tutorial" jest tego mnostwo. Nie które co widzialem to naprawde dużo pomagają... nawet na filmikach pokazane są klawisze jakie gość wciska podczas skakania. Ale jak jestes wogole zupelnie zielony to np. proponuje zacząć od podstaw xD Quake 3 strafe jump (FOR BEGINNERS)
http://www.youtube.com/watch?v=2A1yaxc5MbU Pozdro ;]

pady.rar
Pobierz Plik ściągnięto 49 raz(y) 51,92 KB

mur1nus 
You can't hide.

QL Login: mur1nus
Wysłany: 2009-04-27, 06:48   

ja polecam ten filmik:

http://www.youtube.com/watch?v=qTLZAn4Z1n4

są tutaj pokazane strafe jumpy z beta3 ;)

Macko 

QL Login: M4cko
Wysłany: 2009-05-05, 12:41   

Ogarnąłem już pady. Dużo frajdy i radochy daje ta prędkość (szkoda, że niema licznika ups).
Wskazówka dla początkujących: te kładki nie służą do biegania, tylko do odbijania się. Trzeba robić wszystko jak na filmikach ;-) . Może wydać się to śmieszne ale na początku najpierw wskakiwałem poprawnie na 1 kładkę, dobiegałem do końca i znowu skok ze strafem ^^. Doskoczyłem tak do 4 kładki :-) .
Na movmencie nie umiem kilka razy po rząd wskoczyć z mostku na raila :-/

janekv3 

Wysłany: 2009-05-05, 23:17   

Może ktoś to wytłumaczyć jakoś po polsku oglądam filmiki staram się skakać i nic ledwo co do 4 kładki dolatuję po filmikach widzę ze jakoś tak dziwnie celownik ustawiają i im się nie rusza do następnego skoku. Dajcie jakieś wskazówki jak to zacząć. Ostatnio doleciałem do końca ale przy pomocy rakiety :-D

Aha o co chodzi dokładnie z tymi strafami to jest to odbijanie się i kierowanie na boki ?

kmd102
:P(|)

QL Login: Del_fin
Wysłany: 2009-05-06, 18:04   

janekv3 napisał/a:
Może ktoś to wytłumaczyć jakoś po polsku oglądam filmiki staram się skakać i nic ledwo co do 4 kładki dolatuję po filmikach widzę ze jakoś tak dziwnie celownik ustawiają i im się nie rusza do następnego skoku. Dajcie jakieś wskazówki jak to zacząć. Ostatnio doleciałem do końca ale przy pomocy rakiety :-D

Aha o co chodzi dokładnie z tymi strafami to jest to odbijanie się i kierowanie na boki ?

http://www.youtube.com/watch?v=zdRoQgCNRyo - jaśniej niż tutaj to już chyba nikt ci nie wytłumaczy, niestety komendy które koleś wpisuje nie działają w QL ale i tak idzie zrozumieć idee strejf dżampu

btw do specjalistów, czy w QL można zrobić to co dzieje się w 6 minucie tego filmu? dokładnie od 6:10 się zaczyna, ten zeskok na dół i odbicie, podejżane to jakieś :/

Odpowiedz do tematu