Tak z ciekawości - dlaczego wersja Przema? Jaka funkcjonalność o tym przesądziła? Nie lepiej było oprzeć forum o nowsze phpBB3?
Ale może tylko ja mam awersję do tego skryptu - wiele razy zawodziło na forum, którym się opiekuję (a jest raczej niewielkie - dziennie przewija się przez nie w porywach parę setek użytkowników). Od pierdółek, po całkowite wysypywanie się skryptu. Jeśli tylko nadarzy się okazja, to będzie miała miejsce konwersja do czystego phpBB3 lub SMF2.
#EDIT
Wiem, że domyślnym stylem jest Sonic, ale niewykluczone, że ktoś będzie korzystał z przerobionego stylu subSilver i tutaj jest mały problem - kolor zwykłego użytkownika oraz JA są takie same. Wiec jedno wypadałoby zmienić lub usunąć dodatkowy styl (w końcu Sonic jest dość przejrzysty i powinien się dobrze sprawować).
QL Login: ognosek Pomógł: 3 razy Posty: 86 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-21, 09:58
ADIHC1, wybrałem forum przema bo stosuje go już od lat i osobiście nie miałem z nim żadnych negatywnych przejść. Co więcej, w razie problemów istnieje konwerter z wersji Przema do phpBB3.
Co do stylu to postanowiłem, że pozostaną oba style, ponieważ znam wielu userów którzy są "zakochani" w subsilverze. Skiny zostaną jeszcze zmodyfikowane w najbliższym czasie (ikonki i te sprawy).
Jeśli miałby zostać jeden styl, to powinien to być właśnie Sonic, a nie przerabiany subSilver. Jest przejrzysty, prosty i w sumie dość elegancji - czego chcieć więcej?
Zagłosowałem jednak na Sonica:) Subsilver jest rzeczywiście ładniejszy bez przeróbek.
Jeszcze mam wątpliwości co do górnej strony forum. Jak dla mnie "top" jest zbyt prosty, a logo stworzone przez jednego z użytkowników czy kogośtam(proszę o wybaczenie, nie pamiętam kto to zrobił:)) Uważam, że qlive.pl nie powinno mieć loga jako tako osobnego, a jeśli już ma być, to niech nie będzie to remake oryginalnego loga QL bo wygląda to po prostu brzydko.
Wracając do "topa" ew. mogę coś ładnego rozkminić, siedzę w grafice już troszkę także nie byłoby z tym problemu. Co wy na to?
QL Login: ognosek Pomógł: 3 razy Posty: 86 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-03-21, 17:21
tadEEEk, grafikę robiłem ja z wykorzystaniem jednego z projektów logotypu. Oczywiście logo jest brzydkie, sam tak uważam. Jeśli masz czas i chęci, proszę abyś stworzył coś godnie reprezentującego QLive.pl
A według mnie mogło zostać stare forum, ogólnie nic do phpBB nic nie mam, ale tu jakoś tak nie pasuje, może naprawdę by rozważyć jakieś inne. I zmienić za wczasu, niż żeby potem znowu było za pó?no.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum