Quake Live Forum

FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Nowe forum

Jakie style powinny być na forum?
Tylko subsilver
15%
 15%  [ 3 ]
Tylko Sonic (aktualnie domyślny)
60%
 60%  [ 12 ]
Oba te style do wyboru
25%
 25%  [ 5 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 20

Autor Wiadomość
ADIHC1 
badass

Wysłany: 2009-03-21, 02:52   Nowe forum

Tak z ciekawości - dlaczego wersja Przema? Jaka funkcjonalność o tym przesądziła? Nie lepiej było oprzeć forum o nowsze phpBB3?

Ale może tylko ja mam awersję do tego skryptu - wiele razy zawodziło na forum, którym się opiekuję (a jest raczej niewielkie - dziennie przewija się przez nie w porywach parę setek użytkowników). Od pierdółek, po całkowite wysypywanie się skryptu. Jeśli tylko nadarzy się okazja, to będzie miała miejsce konwersja do czystego phpBB3 lub SMF2.

#EDIT
Wiem, że domyślnym stylem jest Sonic, ale niewykluczone, że ktoś będzie korzystał z przerobionego stylu subSilver i tutaj jest mały problem - kolor zwykłego użytkownika oraz JA są takie same. Wiec jedno wypadałoby zmienić lub usunąć dodatkowy styl (w końcu Sonic jest dość przejrzysty i powinien się dobrze sprawować).

ognos 
Administrator

QL Login: ognosek
Wysłany: 2009-03-21, 09:58   

ADIHC1, wybrałem forum przema bo stosuje go już od lat i osobiście nie miałem z nim żadnych negatywnych przejść. Co więcej, w razie problemów istnieje konwerter z wersji Przema do phpBB3.

Co do stylu to postanowiłem, że pozostaną oba style, ponieważ znam wielu userów którzy są "zakochani" w subsilverze. Skiny zostaną jeszcze zmodyfikowane w najbliższym czasie (ikonki i te sprawy).

Dziękuje za uwagi

ADIHC1 
badass

Wysłany: 2009-03-21, 13:29   

4r73k napisał/a:
wybrałem forum przema bo stosuje go już od lat i osobiście nie miałem z nim żadnych negatywnych przejść

W takim razie trzymam kciuki - niech passa trwa dalej ;-)
4r73k napisał/a:
Co do stylu to postanowiłem, że pozostaną oba style, ponieważ znam wielu userów którzy są "zakochani" w subsilverze.

Jestem jedną z takich właśnie osób, ale wolałbym chyba jego oryginalną wersję.

tadEEEk
niejadek!:)

QL Login: tadEEEk
Wysłany: 2009-03-21, 13:53   

A może moglibyśmy się ograniczyć do jednego stylu. Dopasować subsilvera do strony qlive.pl, a Sonica wywalić i nie zaprzątać sobie nim głowy?

ognos 
Administrator

Wysłany: 2009-03-21, 14:18   

tadEEEk, mnie osobiście podoba się Sonic, zaraz zrobię odpowiednią ankietę

ADIHC1 
badass

Wysłany: 2009-03-21, 14:47   

Jeśli miałby zostać jeden styl, to powinien to być właśnie Sonic, a nie przerabiany subSilver. Jest przejrzysty, prosty i w sumie dość elegancji - czego chcieć więcej?

tadEEEk

Wysłany: 2009-03-21, 17:18   

Zagłosowałem jednak na Sonica:) Subsilver jest rzeczywiście ładniejszy bez przeróbek.
Jeszcze mam wątpliwości co do górnej strony forum. Jak dla mnie "top" jest zbyt prosty, a logo stworzone przez jednego z użytkowników czy kogośtam(proszę o wybaczenie, nie pamiętam kto to zrobił:)) Uważam, że qlive.pl nie powinno mieć loga jako tako osobnego, a jeśli już ma być, to niech nie będzie to remake oryginalnego loga QL bo wygląda to po prostu brzydko.
Wracając do "topa" ew. mogę coś ładnego rozkminić, siedzę w grafice już troszkę także nie byłoby z tym problemu. Co wy na to?

ognos 
Administrator

Wysłany: 2009-03-21, 17:21   

tadEEEk, grafikę robiłem ja z wykorzystaniem jednego z projektów logotypu. Oczywiście logo jest brzydkie, sam tak uważam. Jeśli masz czas i chęci, proszę abyś stworzył coś godnie reprezentującego QLive.pl

Macko 

QL Login: M4cko
Wysłany: 2009-03-21, 18:55   

wymiary avatara zdeksza powinny być wyśrodkowane, a nie 450x50 ;D

ognos 
Administrator

Wysłany: 2009-03-21, 18:58   

Macko, nie rozumiem

Sqr4 

QL Login: sqra_
Wysłany: 2009-03-21, 19:55   

Macko: Chyba pomyliłeś avatar z podpisem ;-)

TOMAS 
Moderator

QL Login: TOMAS
Wysłany: 2009-03-21, 22:04   

Sonic prezentuje się dość przyjemnie kilka małych przeróbek i będzie dobrze przydały by się jakieś modyfikacje dajmy na to Beer Mod ;-)

FeniksPL 
uwaga maniak

QL Login: FeniksPL
Wysłany: 2009-03-22, 12:10   

Moim zdaniem sonic potem można go ulepszyć z powodu, że ten moment trzeba poszukać paru dziur we wszystkim i załatać je i ogarnąć forum do końca ;).

Pozdrawiam
FeniksPL

o3d.!

tadEEEk

Wysłany: 2009-03-22, 13:09   

FeniksPL skup się i napisz jeszcze raz o co Ci chodzi ;)

Ritchser

QL Login: Ritchser
Wysłany: 2009-03-22, 13:48   

A według mnie mogło zostać stare forum, ogólnie nic do phpBB nic nie mam, ale tu jakoś tak nie pasuje, może naprawdę by rozważyć jakieś inne. I zmienić za wczasu, niż żeby potem znowu było za pó?no.

Odpowiedz do tematu