QL Login: TOMAS Pomógł: 1 raz Posty: 68 Skąd: Gdynia
Wysłany: 2009-03-29, 19:49 Rangi
Tło pod rangę znalazłem na oficjalnej stronie Quake Live http://www.quakelive.com/
Po co ulepszać coś co jest doskonałe dodane zostały tylko napisy.
Rozmiar oraz wygląd rangi można dowolnie zmienić.
Proste i czytelne rangi - nie wiem jak innym, ale mi się pomysł ich wykorzystania podoba ; >
- Kolor tła rang - ten czerwony jest w innym odcieniu, niż czerwień stylu forum. Przydałoby się to ujednolicić.
- Ikona loga QL - wiem, że to logo jest w oryginale, ale zdaje się, że zostało ono porzucone (wcześniej te logo było też oficjalną faviconą). Więc może użyć białego loga (jak te na głównej QUAKE LIVE i na forum) lub loga na wzór nowej favicony? Przy okazji chyba wypadałoby podmienić faviconę na portalu i forum na tą nową.
- Rangi z procentami - nie są wyznacznikiem jakości użytkownika. Nagradzanie użytkownika za samo pisanie postów nie jest dobrym pomysłem - to tylko motywuje do spamowania, a spam (wszelkiej maści posty nie wnoszące nic nowego wątku, byle coś napisać) zaśmieca wątki przez co trudniej je się czyta. Te posty przeszkadzają również w przeszukiwaniu forum, zaśmiecając wyniki. Moja sugestia: jedna ranga Użytkownik (lub Gracz) oraz wyłączenie licznika postów widocznego pod awatarem. A za miernik jakości użytkownika może robić moduł Pomógł.
Nie wypowiadaj się jak nie wiesz co mówisz...
Ktoś może spamować nie będąc świadomy tego, a chcąc się pozbyć małej części spamu wymyśliłeś żeby nie robić % a to jest (wdl. mnie) wielkim błędem.
Ostatnio zmieniony przez Kien 2009-03-31, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
O nie! Wiem o co Ci chodzi! To że mam najwię.... eee dużo postów to nie znaczy że chce mieć % bo będę najlepszy (a poza tym to i tak będę miał inną rangę). Ja Cię przynajmniej nie obrażam i szanuję (chyba nie myślałeś że jak powiesz to w taki sposób to się nie skapuje o co chodzi...).
O nie! Wiem o co Ci chodzi! To że mam najwię.... eee dużo postów to nie znaczy że chce mieć % bo będę najlepszy (a poza tym to i tak będę miał inną rangę).
W takim razie skąd oburzenie z Twojej strony? Ewidentnie nie przypadło Ci do gustu to, co zaproponowałem.
Kien napisał/a:
Ja Cię przynajmniej nie obrażam i szanuję (chyba nie myślałeś że jak powiesz to w taki sposób to się nie skapuje o co chodzi...).
Którym zdaniem Cie obraziłem?
TOMAS napisał/a:
to się nie kłuć przynajmniej nie w topicu z rangami
Ale poniekąd to się tyczy rang - może nie grafik, ale zawsze, hehe..
Jeśli miałyby się pojawić rangi użytkowników odzwierciedlające ilość napisanych postów, to wypadałoby wyłączyć zliczanie postów w niektórych działach (m.in. Przedstaw się i Forumowe zabawy; a najlepiej w całym dziale Off-topic). Niech te rangi przynajmniej odzwierciedlają aktywność w działach związanych z QL (w końcu jest to forum tematyczne).
ADIHC1, z tego co pamiętam jest taka opcja i masz racje. Wiem, że to troche dziwne ale w OffTopic chciałbym żeby było takie forum (mówiłem o tym wcześniej) na którym nie liczy się postów, a można tam się do woli wyżywać, spamować, obrażać, itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum