Wysłany: 2009-04-23, 11:20 Turniej drabinkowy dla forumowiczów
Co sądzicie o zorganizowaniu niekończącego się turnieju drabinkowego dla zarejestrowanych uczestników naszego forum? Jeśli byliby chętni i znalazłby się ktoś, kto zna się na organizacji takich przedsięwzięć to może warto byłoby o tym pomyśleć...?
dobry pomysł... lecz lepiej zrobić drabinkę w formie stronki...
Zrobić podział ... 1v1---dla graczy
TDM/CTF/ itp----> Dla klanów
Co wy na to? zrobić ją na razie dla PL klanów a jak będzie możliwość można zrobić tabelke między narodową.Tylko że potrzeba osoby która by takie coś stworzyła i Adminów do pomocy :)
Imo ciekawy pomysł. Ciekawym urozmaiceniem było by podzielenie chętnych uczestników na drużyny 2/3 osobowe. I granie dueli na podobnej zasadzie jaka była kiedyś w ligach warcrafta :D Za przegranego wchodzi następny w drużynie itd....
z chęcią wezmę w czymś takim udział, z racji wolnego czasu mogę też wspomagać organizatorów, jednakże aż tyle klanów tutaj jeszcze chyba nie ma do CTF i TDM, drużyny np 3 osobowe mogą zostać rozlosowane z listy chętnych,
Na początek przydałby się dział informacyjny na forum z brakiem możliwości odpowiedzi lub na stronie głównej, w którym organizator będzie aktualizował listę uczestników po wcześniejszym zgłoszeniu np. przez emial lub gg
Ja myślałem raczej o turnieju duelowym. Wyglądałby to mniej więcej tak, że osoba z niższego szczebla może wyzwać na pojedynek osobę, która zajmuje 1 lub 2 szczeble wyżej. Rozgrywają mecz do 1 lub 3 zwycięstw i jeśli osoba będąca do tej pory niżej na drabinie taki mecz wygra, to zamieniają się miejscami. Oczywiście to wyzwany a nie wyzywający wybiera mapę, na której mają grać. I tyle. Domyślam się, że organizacja takiego turnieju to sporo pracy ale może znajdzie się ktoś pracowity...?
A jeśli chodzi o rozgrywki drużynowe, to zupełnie nie mam pojęcia jak miałyby wyglądać.
QL Login: sqra_ Pomógł: 7 razy Posty: 77 Skąd: CwA
Wysłany: 2009-04-23, 15:38
chyba lepiej zrobić turniej dla forumowiczów, będzie o wiele łatwiej z organizacją
a jeżeli chodzi o taką niekończącą się ligę to tutaj znajdziecie taką lepsiejszą:)
Pomysł to i ja popieram ( ten 1v1, bo jesli TDM to max 2v2), narazie wszystko ładnie spoko, tylko trzeba kogos odpowiedzialnego, mającego sporo czasu, zeby to wszystko ogranął jak sie nalezy. Jesli wszystko wypali i będzie dobrze prosperowac, to i ja wezme udział.
jesli juz robic turniej, to lepiej polaczyc to z przekonaniem do siebie pasjonatow ql, czyli kategoria open ;]
zapisy na forum w odpowiednim temacie w odpowiednim dziale
uzbierac ekipe odpowiednia aby turniej jak najwiecej trybow gry objal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum